Almás, kakukkfüves gomba



Már többször készítettem hús mellé köretnek, meleg salátának ezt a gombát. Fokhagymás nyúlcomb vagy épp kacsacomb mellé. Most egyben sült, rozmaringos, fokhagymás fűszervajjal töltött, baconbe tekert pulykamell mellé került. No meg egy helyes adag lágy puliszka mellé.
Szeretem, amikor a gomba jól megpirul és az alma pedig karamellizálódik. Szerintem savanykás rétesalmából a legfinomabb nyáron, most granny smithből készült. Nem lett nagy adag, úgy két személyre elegendő, hiszen soha nem tudom, hogy Kicsicsaj épp milyen lábbal kelt fel és szereti-e aktuálisan a gombát. Most épp az "Anya, a gomba a kendvencem!" stádium van újra, ki tudja meddig... Aprótalpú meg szerencsére nem válogatós, ha megkapja a maga nem kis husiadagját. Az elmúlt két hónapban kilenc fogat növesztett, így már nincs akadály!

Hozzávalók:
Kb. 100 g kisebb fejű barnacsiperke
2 zöldalma
1 ek vaj
1 tk barnacukorsó, bors
friss kakukkfű

A megtisztított gombát felezem vagy negyedelem. Az alma magházát kiszedem és nyolc gerezdre vágom, majd a gerezdeket még tovább falatnyi darabokra. Serpenyőben vajat olvasztok, majd beledobom egyszerre a gombát és az almát. Meghintem egy kevés barnacukorral, megborsozom és hagyom puhulni. Kevergetni nem nagyon kell, inkább rázzuk meg párszor, hogy ne törjön össze az alma. Mikor átpuhult a gomba sózom és friss kakukkfüvet szórok rá.

Hasonló alapanyagokból

0 megjegyzés:

Copyright @ 2007-2009 lilahangya