Olajbogyós, szárított paradicsomos pogácsa



Nyár végén elég sok félig szárított paradicsomot tettem el olajba. Az elég sok persze relatív, hiszen úgy 6-8 kicsi olajbogyós, bébiételes üvegről van szó. Egy üvegnyi pont elegendő hármunknak egy fogáshoz. Kicsi szöszink jobbára csak félreteszi, Nem finom anya! felkiáltás kíséretében. Múltkor pogácsába csempésztem bele, apróra vágva, zöld olajbogyó kíséretében. így bezzeg elfogyott :-)! A pogácsa alapja az egyszer az nlcafe-n talált török fetás pogácsa volt, csak aztán kissé átalakult.

Hozzávalók:
350 g liszt
2.5 dl lecsepegtetett joghurt
1 dl olivaolaj
1 dl olvasztott margarin
2 tojás
1 tk só
2 tk sütőpor
1 doboz cottage cheese
zöld olajbogyó
félig szárított paradicsom
néhány rozmaring ágacska

A lisztet összekeverem a sütőporral és a sóval. Az olajbogyót (kb. egy bébiételes üvegnyi mennyiséget) felaprítom, ugyanígy finomra vágom alecsepegtetett szárított paradicsomot is. Az egyik tojást, cottage cheese-t, lecsepegtetett joghurtot, olajat, margarint a liszthez keverem, hozzáadom az olajbogyót és a paradicsomot és az egészet alaposan összedolgozom. Lisztezett felületen egy-másfél ujjnyira nyújtom, megkenem a másik tojással. A tetejüket kereszt alakban becsippentem és pici rozmaring ágacskákat szúrok beléjük. 180 C-os sütőben szép pirosra sütöm. Két nagy tepsinyi lett belőle.

Hasonló alapanyagokból

0 megjegyzés:

Copyright @ 2007-2009 lilahangya