Marhafalatkák korianderes szilvaszósszal



Jó néhány hete elkészült a korianderes szilvaszósz és egyre többször motoszkált a fejemben, hogy meg kéne már kóstolni. Baromfihoz valahogy nem éreztem megfelelőnek és nyúlhoz sem, sertést pedig nem igazán eszünk. Marhahús viszont ideális választásnak tűnt.
Kb. 60 dkg felkockázott marhalábszárat nagy hőn addig sütök, míg csaknem valamennyi szaftját elszotyogja. Ekkor rádobok egy csokor új lilahagymát, amit kb. 3 centis darabokra vágtam. Pár perc együtt pirítás után nyakonöntöm kb. fél liter húslevessel és gyakorlatilag ebben főzöm csaknem teljesen puhává. Mikor szinte kész beforralom és hozzáöntöm a korianderes szilvaszószt, körülbelül három deciliternyit. Alacsony hőn szotyogtatom, míg jól össze nem fő és a marhahús szaftos, ragadós nem lesz a szilvaszósztól. Végén pár szem gerezdekre vágott friss szilvával és kevés újhagymával tálalom, illatos jázminrizs társaságában. Négyszemélyes adag lesz belőle.

Hasonló alapanyagokból

1 megjegyzés:

"saját levében" írta...

Látom, te továbbra is a szilvák nagy barátja vagy!

Copyright @ 2007-2009 lilahangya